Verrast met ere-metaal: de Ondernemers-medaille

PDM Admin In het nieuws

De redactie van Forum, het opinieblad van VNO-NCW, vroeg haar lezers welke Tweede Kamerleden een medaille verdienden. De ondernemers noemden daarbij mijn naam. Vanwege mijn “enorme hart voor het MKB….”

Overigens bevond ik mij in uitstekend gezelschap. De VVD kreeg bijna de helft van de 9 medailles toebedeeld. Ook mede-VVD-ers Helma Lodders, Arno Rutte en Barbara Visser vielen in de prijzen. Dat ik het MKB niet meer in portefeuille heb mag de pret niet drukken. Ik ben en ik blijf ondernemer. Een van de weinigen in de Tweede Kamer.

Ook in mijn huidige portefeuille (o.a. Milieu, Bodem, OV en Spoor, Fietsbeleid, Planbureau Leefomgeving) blijf ik me inzetten voor ondernemers. Ondernemers denken in resultaten, niet in processen. Die denken in oplossingen, niet in problemen. Volgens mij kan de Tweede Kamer zo’n mentaliteit heel goed gebruiken. En die mentaliteit neem ik mee, in welke portefeuille dan ook.