In Persoon

Persoonlijk

Erik is Drent in hart en nieren. Werd op 27 september 1960 geboren in Hoogersmilde, als één-na-jongste in een gezin van 5 kinderen. Een ondernemersgezin. Vader was directeur van een agrarische handelsmaatschappij.
Hij is inmiddels meer dan 31 jaar getrouwd met Mieke. Ook Mieke is ondernemer. Samen hebben ze 4 kinderen.

 

In de schijnwerpers

Erik is gewend aan de schijnwerpers. Hij had al op jonge leeftijd succes in de TV-serie Bartje van Willy van Hemert. Als zoon van de herenboer zorgde hij ervoor, dat het gezin van Bartje (“…ik bid niet veur bruune boon’n…”) in het Armenhuis terecht kwam.

Achtergrond

Op de middelbare school was Erik al druk in de weer met handel: bromfietsen, levende have, kleding en alles wat los en vast zat. Ging na de MHS als ondernemer aan de slag. Tot aan zijn Tweede Kamerlidmaatschap was Erik zelfstandig ondernemer.

Eerst in de horeca, later in de sportkleding, reclameartikelen en een textieldrukkerij. Hij was jarenlang eigenaar van een handelsonderneming. Hij deed daarnaast de bedrijfsvoering van de twee kapperszaken van Mieke. Inmiddels zijn alle zakelijke activiteiten afgebouwd.

Politiek

Hij wordt in de politiek vooral gegrepen door de dynamiek en het verrassende van het spel. Hij mag daarin graag duidelijke doelen stellen. Om er vervolgens voor te zorgen dat die doelen ook gehaald worden. Vol energie en enthousiasme.

Hij kan zich groen en geel ergeren aan de stroperigheid, traagheid en inefficiëntie van de Overheid. En introduceert daarom graag het ondernemerschap in de politiek. Er moet meer visie, vaart en durf komen. No nonsense, praktisch. Minder procesgericht, meer doelgericht.

Daarnaast ziet hij voor zichzelf een rol weggelegd als bruggenbouwer tussen het Noorden en de Randstad: de Liberale Drent in het Parlement.